Home / Articole / Cand incepi sa ii dai bebelusului alimente solide

Cand incepi sa ii dai bebelusului alimente solide

Atunci cand incepi sa-i oferi bebelusului tau alimente solide, incepi, de fapt, sa-l inveti obiceiurile alimentare pe care le va respecta tot restul vietii sale, lucru care va contribui in mod semnificativ la starea generala de sanatate a acestuia.

diversificarea alimentatiei la bebelusi

Tractul intestinal al copilului tau nu este pe deplin dezvoltat in timpul primelor luni de viata, iar introducerea alimentelor solide in acea perioada ar putea sa-i dauneze sanatatii sale. De aceea, trebuie sa astepti pana cand bebelusul tau va implini 6 luni pentru a introduce alimentele solide in dieta sa, minimizand astfel riscul de a dezvolta reactii adverse si alergii la diverse produse alimentare. Acest lucru este deosebit de important daca ai un istoric familial de alergii.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa iti tii bebelusul departe de alimentele solide este incapacitatea acestuia de a inghiti corect acest tip de produse alimentare inainte de a implini 4 sau 6 luni. Inghitirea solidelor in timpul primelor luni de viata poate provoca bebelusului sufocare. Daca simti ca bebelusul tau ar putea, totusi, sa manance si alimente mai putin lichide, intreaba intai medicul pediatru.
Acest lucru este deosebit de important in cazul in care copilul tau s-a nascut prematur.
Medicii afirma ca, introducerea alimentelor solide in programul de hranire al copiilor nu ar trebui realizata inainte de sfarsitul lunii a patra din viata acestora.

La inceputul perioadei de introducere a produselor alimentare solide in hrana bebelusului tau incearca sa eviti orice continut de gluten, oua, branza, produse lactate, peste si crustacee, deoarece acestea ar putea sa provoace reactii alergice.

Iata cateva semne care ar putea indica faptul ca bebelusul tau ar putea sa inceapa sa consume alimente solide:
• Are cel putin 4 sau 6 luni de viata.
• Si-a dublat greutatea de la nastere si cantareste cel putin 7 kilograme.
• Se simte infometat chiar si dupa 8-10 alaptari pe zi.
• Copilasul tau este alaptat de 8-10 ori in 24 de ore si goleste ambii sani la fiecare alimentare, dar tot vrea mai mult.
• Dvine interesat de hrana celor din jurul sau.
• Devine agitat pe timp de noapte, desi inainte nu avea nicio problema inainte de culcare.
• Perioadele de somn devin din ce in ce mai scurte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>