Home / Articole / Cat de important este numele copilului?

Cat de important este numele copilului?

Daca esti in cautarea unor nume de copii, pentru ca urmeaza sa ai un bebelus, fie ca este un baiat sau o fata, trebuie sa stii cum sa ii dai acest nume. Atat numele de familie cat si prenumele il vor urmari toata viata. Daca numele de familie este predestinat, prenumele poate sa fie ales de catre tine si partenerul sau partenera de viata, motiv pentur care trebuie sa ii acordati o atentie extrem de mare.

Cum influenteaza numele viata celui mic?

In primul rand, trebuie sa stii ca numele il va defini si chiar il va caracteriza. In general, persoanele au o memorie vizuala si auditiva extrem de bine dezvoltata, motiv pentru care, atunci cand aud un nume, se gandest instant la imaginea altor persoane pe care le cunosc cu numele respectiv. Din acest motiv este bine sa ii alegi copilului un nume de persoana pe care o respecti. Acesta poate sa fie un nume de persoana cunoscuta, sau un nume al unei persoane din familie.
Daca alegi un nume de persoana publica, nu iti numi copilul Hagi, Shakira sau Rihanna! Acest lucru il poate urmari toata viata si cu siguranta nu va fi incantat de alegerea pe care ai facut-o.
Influenta numelui poate sa fie mult mai mare insa. Un nume cu rezonanta puternica si usor de retinut ii usureaza copilului foarte mult modul de trai si de socializare. Mult mai usor va fi retinut un nume melodios si placut, decat un nume rigid si greu de pronuntat.
Nu in ultimul rand, numele poate avea o influenta foarte mare asupra increderii celui mic in propria persoana. Daca are un nume care ii place si de care este incantat, acesta va avea mult mai mare incredere in el si va putea privi si lumea din jur cu incredere.

Cum alegi un nume corect?

In primul rand, incearca sa gasesti un echilibru. Nu alege nici un nume extrem de folosit, precum Ion sau Maria, dar nici un nume de care nu a auzit nimeni. De asemenea, daca te hotarasti asupra unui nume strain, incearca sa alegi unul care sa fie universal. Datorita globalizarii, sunt sanse mari ca la maturitate, copilul sa nu stea in Romania, iar un nume usor de pronuntat in toate limbile poate sa fie un mare atu pentru el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>