Home / Articole / De stiut inainte de a deveni parinte

De stiut inainte de a deveni parinte

Bucuria momentului in care se naste un copil este incomparabila cu alt eveniment din viata. Nasterea copilului este un eveniment inedit, insa este important ca acest lucru sa se intample in cel mai bun moment.

Inainte de a deveni parinte, este bine sa stii ca atat tu, cat si partenerul tau, trebuie sa fiti siguri ca sunteti sanatosi si puteti il puteti aduce pe lume pe cel mic in siguranta. Un set complet de analize, inainte de a concepe copilul, poate fi cu adevarat benefic atat pentru viitorii parinti, cat si pentru cel mic.

Setul complet de analize poate spune cu exactitate daca viitorii parinti sunt sanatosi, dar si daca sunt compatibili din punct de vedere genetic, astfel incat copilul sa se nasca sanatos, fara malformatii si sa aiba o dezvoltare armonioasa.

La fel de importanta ca si setul de analize este si o consultatie stomatologica pentru viitoarea mama, care in timpul sarcinii va pierde cantitati uriase de calciu si vitamina D, care vor merge catre copil. Daca mama are deja probleme la nivelul dintilor, acestea se pot agrava in timpul sarcinii, iar antibioticele, tratamentele puternice si interventiile chirurgicale sunt de evitat in perioada sarcinii, pentru ca pot imbolnavi bebelusul sau ii pot afecta dezvoltarea normala.

In timpul sarcinii, este recomandat de majoritatea medicilor ca mama sa nu consume alcool si sa renunte la vicii precum fumatul, pentru ca acestea il pot afecta pe bebelus. Aceste obiceiuri nocive sunt de evitat si post-partum, pentru ca pot afecta lactatia si pot diminua calitatea laptelui mamei, foarte important pentru primele luni de viata ale copilului.

Mamica poate consuma cafea, dar in cantitati controlate, astfel incat sa nu dauneze dezvoltarii copilului. Dupa cum stim, cafeaua este unul dintre cei mai apreciati antioxidanti naturali, iar in cantitati moderate poate avea proprietati foarte benefice organismului.

Inainte de conceperea copilului, pe langa analize detaliate, este indicat ca ambii parinti sa renunte la obiceiurile nocive, precum alcoolul si tutunul, avand in vedere ca substantele continute de acestea sunt eliminate cu greu de organism, unele dintre ele disparand chiar si dupa abia sase luni. De aceea, cu aproape sase luni inainte de a decide sa concepeti un copil, este recomandat sa incepeti sa traiti mai sanatos, astfel incat sa va bucurati de un copil frumos, sanatos si voinic, care sa creasca armonios.

Pentru bebelusi sanatosi, este important ca viitorii parinti sa aiba grija de sanatatea lor si sa traiasca frumos, inca inainte de a afla minunata veste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>