Home / Articole / Nume de copii straine sau nume romanesti?

Nume de copii straine sau nume romanesti?

In secolul nostru, alegerea unui nume pentru bebelusi este din ce in ce mai dificile. Dificultatea nu vine datorita lipsei optiunilor, ci tocmai datorita faptului ca sunt extrem de multe optiuni si nu stii de unde sa alegi. In Romania, ai de ales intre numele romanesti, intalnite peste tot, precum Ana, Elena sau Ioana, in cazul in care doresti un nume de fata sau Ion, Alexandru si George in cazul in care doresti un nume de baiat, dar ai de ales si intre nume exotice, intrate destul de recent in preferintele parintilor de aici, precum Denis.
Daca iti plac toate numele, atat cele straine, cat si cele romanesti, atunci decizia este cu siguranta, una foarte grea.

Numele romanesti sunt indicate, deoarece sunt foarte usor de retinut, daca cel mic va trai toata viata in Romania, sunt foarte rezonante si de multe ori suna bine si cel mai important, respecta traditia. Optand pentru un nume romanesc pe care sa i-l dai celui mic, optezi pentru un nume cu puternice semnificatii istorice si care are in spate o intreaga traditie. Cu siguranta, toata familia va trage de tine sa iti numesti copilul cu un nume de sfant, pentru ca asa e bine si in felul acesta va avea noroc in viata. Evident, norocul si-l face singur, insa de multe ori este bine sa tii cont si de parerea celor din jur.

Daca insa nu vrei sa tii cont de parerea celor din jur, ai intotdeauna posibilitatea sa alegi un nume strain.

Romanii au adoptat din ce in ce mai multe nume, din majoritatea colturilor lumii, mai ales nume spaniole si nume englezesti, datorita succesului pe care in au cele doua limbi in televiziune. Alegerea unui nume strain poate aduce o serie de beneficii. In primul rand, daca sunt sanse ca bebelusul sa nu stea in Romania toata viata, ii va fi usor sa isi faca numele retinut ( Numele romanesti sunt destul de greu de pronuntat si de retinut ), iar daca va ramane in Romania se va putea bucura de un nume unic.

Ai grija insa, oricare ar fi numele pentru care optezi, este bine sa nu fie unul iesit din comun, care sa poata fi interpretat sau sa fie neplacut. Singurul care va fi extrem de nemultumit de decizie va fi chiar copilasul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>