Home / Nume de fete litera A

Nume de fete litera A

Abigail - Numele provine din ebraica si semnifica “bucuria tatalui”. In Biblie, Abigail era cea de-a treia sotie a lui David, descrisa ca fiind o femeie buna, discreta si frumoasa. Ea era cunoscuta totusi mai mult pentru intelepciunea ei, decat pentru frumusete.

Abramburica – Nume de provenienta latina, ce inseamna “voiosie”. Este mai cunoscut ca personaj din emisiunea TV “Magicianul”, interpretat de Dana Rogoz.

Acvilina – Rar intalnite in onomastica noastra contemporana, prenumele Acvilin si Acvilina corespund numelui latin Aquilinus, Aquilina, a caror semnificatie este “acvila”, “vultur”, pasare care in Antichitate era considerata sacra si simbol al lui Jupiter. Varianta feminina a numelui a patruns printr-un intermediar grecesc la popoarele slave vecine si de aici, la romani. Acelasi termen este folosit si pentru a desemna ceva aspru, patruzator, taios (privire acvilina).

Ada – Numele reprezinta prescurtarea de la Adelaide – prenume feminin mai rar la noi. Adelaida reproduce numele germanic Adelheida sau Adelheidis. Ca marea majoritate a numelor vechi germanice, Adelheida este un compus din “adal” – “noblete” si “haida” sau “heid”, care apare adesea in numele feminine germanice. Este posibil sa fie si o varianta latina a numelui evreic Adah, care insemna podoaba.

Adalgiza – Purtatorii acestui nume sunt in general persoane cu un caracter ciudat si temperament saturnian. Adesea ei sunt filozofi si au inclinatiii spre misticism. Purtatorilor acestui nume le place sa gandeasca totul de unii singuri, fiind dezgustati de gandirea “ingusta”. Sunt inclinati spre latura comerciala a existentei, adesea avand o “sete” teribila de tot ce inseamna confort. Fiind deosebit de inteligenti, ei pot sintetiza cu usurinta faptele si pot trage concluzii neasteptate. Cateodata misteriosi, cateodata pesimisti, ei au tendinta de a se deziluziona usor, desi sunt inclinati sa creada ca sunt mai buni decat ceilalti.

Adania – Adania sau Adanya, forme a numelui Adanna, avand semnificatia de fiica a tatalui.

Adela – Nume cu radacini germanice ce inseamna nobil, provenind de la prenumele Adelaida. Reproduce numele germanic Adelheida sau Adelheidis. Ca marea majoritate a numelor vechi germanice, Adelheida este un compus din “adal”, care inseamna noblete, si “haida” sau “heid”, care apare adesea in numele feminine germanice. Este numele uneia dintre fiicele lui William Cuceritorul.

Adelaida - Prenume feminin mai rar la noi, Adelaida reproduce numele germanic Adelheida sau Adelheidis. Ca marea majoritate a numelor vechi germanice, Adelheida este un compus din “adal”, care inseamna noblete, si “haida” sau “heid”, care apare adesea in numele feminine germanice.

Adelaide – Varianta a prenumelui feminin Adelaida reproduce numele germanic Adelheida sau Adelheidis. Ca marea majoritate a numelor vechi germanice, Adelheida este un compus din “adal” – “noblete” si “haida” sau “heid”, care apare adesea in numele feminine germanice.

Adelayde – Varianta a prenumelui feminin Adelaida reproduce numele germanic Adelheida sau Adelheidis. Ca marea majoritate a numelor vechi germanice, Adelheida este un compus din “adal” – “noblete” si “haida” sau “heid”, care apare adesea in numele feminine germanice.

Adelina – Nume de origine apuseana, derivat al numelui Adela. Varianta a vechiului nume germanic “Adelheida”, provine de la termenul “adal”, care inseamna “noblete”.

Adeona – Zeita din mitologia romana, ocrotitoarea tuturor celor sositi la destinatia lor; orice drumet ii implora protectia pentru a se intoarce cu bine acasa.

Adina – Derivat al prenumelui feminin Ada, provine de la un vechi nume ebraic, Adah. Ambele nume apar in Vechiul Testament si inseamna a impodobi, a orna, a infrumuseta. Prenumele Adina este folosit destul de frecvent ca forma pentru Adela, Adelaida, Adriana, provenind de la popoarele germanice.

Adriana – Frecvente astazi la romani, prenumele Adrian si Adriana provin de la numele latine Hadrianus / Hadriana, care inseamna de la Hadria, venit de la numele unei localitati din Italia. Originea numelui Hadria este inca nesigura. Purtat de cativa martiri ai primelor secole ale erei noastre, numele de oigine romana ajunge la crestini si dupa aceea in Europa, fiind preluat de catre greci sub forma Adrianos si ulterior de catre popoarele slave, ajungand astfel si la romani. In vechile documente ale Tarii Romanesti apar formele Andrian si Andreian. Cea mai veche forma populara a numelui la noi este Udre(a), destul de frecvent folosit in vechime, ca si formele Odriiu, Udriiu, Udriste. Publius Aelius Hadrianus a fost un imparat roman, succesorul si fiul adoptiv al lui Traian.

Adnana – Posibil forma feminina de la Adnan, nume de baiat de origine arabica, sau forma a numelui Adana – femininul in spaniola de la Adam.

Afina – Numele provine de la fructele dulci-acrisoare de culoarea prumelor ale unui arbust numit afin.

Afrodita – In mitologia greaca, Afrodita era zeita frumusetii, calitate recunoscuta de toti poetii Greciei Antice. Inalta, zvelta si cu trasaturi fermecatoare, Afrodita este simbolul frumusetii vesnice. Nascuta din alte doua divinitati ale frumusetii si gratiei, Afrodita este cea care sadeste dragostea in inimile zeilor si ale muritorilor.
Afrodita, identificata la romani cu Venus/Venera, era initial o zeita a cerului si, probabil, a marii. Tot Afrodita poate fi legata si de ideea de fertilitate, la inceput ea fiind si cea care trimitea pamantului ploaia.
Semnificatia si originea numelui, in ciuda incercarilor si nenumaratelor ipoteze propuse, raman nesigure. Legenda spune ca Afrodita s-a nascut din spuma valurilor marii.

Agafia – Numele a fost purtat de mama parintelui Cleopa, maica cunoscuta mai ales pentru bunatatea cu care ii ajuta pe cei sarmani.

Agapia – In perioada crestina, numele Agape, Agapios, Agapetos, Agapema este atestat in izvoarele grecesti, avand semnificatia de masa prieteneasca, banchet, petrecere; semnificand initial dragoste (dragoste crestina fata de aproapele tau). Ulterior termenul agape este atestat cu un nou sens: banchet fratesc cu scopuri liturgice. Patrunse prin cultul unor martiri si martire, aceste nume se raspandesc in toata Europa.

Agata – Prenume exclusiv feminin care vine de la forma greceasca agathe care inseamna bun. Probabil ca popularitatea numelui este legata si de apropierea de substantivul “agata” – piatra pretioasa, dura si divers colorata.
O alta interpretare apropie numele de cuvantul ceh “hata” care inseamna sarpe. Este in acelasi timp si numele purtat de o scriitoare: Agatha Cristie.

Aglaia – Nume cu indepartate ecouri in mitologia greaca, Aglaia era numele uneia dintre cele trei gratii, vechi divinitati ale vegetatiei, apoi ale frumusetii si gingasiei feminine, insotitoare ale Afroditei. Semnificatia numelui este astfel aceea de stralucitor, minunat, podoaba, ornament.

Agnes – Semnificatia numelui, de la originile sale grecesti, este aceea de pur, curat, cast si chiar sfant. Folosit mai rar la noi, dar raspandit frecvent in tarile Occidentului, numele ajunge in onomastica crestina prin cultul unei fecioare din Roma, martira in timpul lui Diocletian, iar din sec. al IV-lea se raspandeste rapid si datorita asemanarii cu termenul de “agnus” – miel, a carui valoare simbolica este recunoscuta in religia crestina.

Agripina – Derivat din vechiul cognomen Agrippa, explicat in mod curent prin “nascut cu picioarele inainte”, numele este intalnit si in literatura romana si a fost purtat de o martira considerata vindecatoare de boli.

Aida – Originar din Egipt si devenit celebru dupa opera cu acelasi nume compusa de GiuseppeVerdi. In opera, Aida este o printesa etiopiana. In unele interpretari numele se apropie si de semnificatia de prima fiica sau de cea de speta regala. Cadou, recompensa si distins sau de ajutor, toate sunt variante acceptate ca semnificatii ale numelui Aida.

Aidin – La origine, numele are radacini turcesti, semnificatia fiind aceea de inteligent, atractiv. Alte interpretari il asemuiesc cu termeni precum incandescent, barbatos.

Aimee – Este considerat o forma a numelui Amy si inseamna iubit, mult indragit.

Aishwarya – Nume de origine indiana care in sanscrita inseamna putere, bogatie.

Alba – Se pare ca originea numelui este latina, neinsemnand nimic altceva decat alb. De aici, insa s-ar putea face referire si la alte simboluri precum puritate sau bunatate. In spaniola simbolizeaza zori de zi, pe cand in latina face referire la locuitorii orasului Albanius.

Alberta – Forma feminina care corespunde numelui Albert. Numele provine din germana veche, unde Adalbrecht inseamna nobil, stralucitor, inteligent, faimos.

Albertina – Numele este o varianta a numelui Albert. Numele Albert provine din germana veche, unde Adalbrecht inseamna nobil, stralucitor, inteligent, faimos.

Alesia – Numele este o varianta a numelui Alexandra, care vine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor. O alta interpretare da ca origine a acestui nume Grecia, semnificatia sa fiind aceea de ajutor.

Alessia – Numele este o varianta a numelui Alexandra, care vine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor sau ajutor.

Alexa – Numele este o varianta a numelui Alexandra, care vine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor sau ajutor, nobil.

Alexandra – Numele reprezinta corespondentul feminin al numelui Alexandru, care provine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor: alexo = a apara, a proteja si andros = barbat, om. Numele a fost purtat de un celebru rege si cuceritor macedonian, Alexandru Macedon sau Alexandru cel Mare. In folclorul romanesc, numele este simbol al vitejiei si a fost purtat de 22 de domni ai tarilor romanesti.

Alexia – Numele este o varianta a numelui Alexandra, care vine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor.

Alia – Numele este considerat o forma a numelui ebraic Aliyah, avand semnificatia de inaltare, ascensiune sau inalt, exaltat. O alta semnificatie acceptata este aceea de nobil, sublim.

Alice – Devenit cunoscut dupa publicarea romanului “Alice in tara minunilor”, de Lewis Carroll, numele este de fapt o forma scurta a numelui germanic Adelheida, compus din “adal”, care inseamna noblete, si “haida” sau “heid”, care apare adesea in numele feminine germanice.

Alicia – Numele este considerat o forma a numelui Alice, iar semnificatia este aceea de nobil, cinstit, dulce. Este purtat de o cantareata americana de R&B, soul si neo-soul.

Alida – Numele este considerat o varianta a formei Alda, iar semnificatia este aceea de inaripat, nobil, frumos.

Alina – Prenumele Alin si Alina, destul de frecvente in onomastica noastra contemporana, sunt considerate, in mod curent, drept creatii romanesti de la verbul ‘a alina’, lucru foarte putin probabil, mai ales in contextul onomasticii moderne. In Franta, Alin este un vechi si frecvent nume de botez de origine germanica, in timp ce Alina este folosit ca forma de alint in italiana germana pentru numele Adelina.

Allis – Numele este considerat o varianta a numelui Alice, iar semnificatia este aceea de nobil.

Alma – Nume modern care inseamna prietenos, amabil, dragut.

Ama – Semnificatia acestui nume este aceea de “nascut sambata”.

Amalia – Prenume feminin, apartinand onomasticii noastre moderne, imprumutat din Occident, este la origine o forma scurta din vechiul nume germanic Amalaberga. Semnificatia este aceea de valoros, neobosit, harnic.

Amanda – Semnificatia numelui este aceea de “femeie care trebuie iubita”.

Ambra – Semnificatia acestui nume pare a fi aceea de bijuterie. Denumirea este folosita si pentru a desemna o substanta aromatica de culoare cenusie, cu aspect de ceara care se intrebuinteaza in parfumerie pentru mirosul ei placut de mosc. Totodata, numele este folosit si ca o varianta a numelui Amber.

Amedeia – Foarte putin frecvent, Amedeia (masculin Amedeu) reproduce o forma latina tarzie Amadea, corespunzatoare masculinului Amadeus. Creatie pur crestina, numele are semnificatie clara pentru vorbitorii limbilor romanice occiden¬tale, fiind un compus din verbul amo, amare – “a iubi” si Deus – “Dumnezeu”.

Amelia – Numele este o combinatie intre latinescul Emilia si germanicul Amalia, iar semnificatia sa este aceea de harnic, priceput.

Ami – Semnificatia acestui nume este aceea de “prieten”.

Aminta – Imprumutat din onomastica occidentala, numele Aminta este la noi foarte rar intalnit. Numele provine din cunoscuta drama pastorala cu acelasi nume a lui Torquato Tasso, aparuta in 1573, reproducand un nume etrusc.
Corespondentul zeului ” Amor” din mitologia romana, numele Aminth si ulterior varianta sa feminina Aminta a patruns prin intermediul literaturii in Europa si a inceput sa fie folosit ca prenume feminin.

 

Amy – Semnificatia acestui nume este aceea de “drag, iubit, prea-iubit”. Se pare ca numele este forma anglicizata a numelui frantuzesc Amee. Un alt nume frantuzesc in care “Amy” si-ar putea avea originea este numele Ami, care inseamna prieten. De asemenea, privit ca diminutiv de la Amelia, am putea spune ca semnificatia numelui este aceea de harnic, muncitor.  Numele este purtat de o cantareata si compozitoarea engleza, Amy Winehouse care abordeaza un stil ce combina elemente de jazz, soul si rythm and blues(RnB).

Ana – Unul dintre cele mai raspindite si frecvente prenume feminine, Ana reproduce un vechi nume ebraic Hannah, purtat de mai multe personaje biblice, care inseamna a avea mila, a binevoi. Deosebit de interesanta este aparitia numelui Ana in diferite credinte, obiceiuri sau creatii populare romanesti. In descantece, de exemplu, Ana este prima dintre cele noua zane invocate sa-i ajute pe bolnavi. Aducand si alte exemple extrem de interesante, B. P. Hasdeu sugera legatura dintre “Zina Ana” si zeita Anna Perenna, veche divinitate italica identificata mai tarziu cu sora Didonei.
Sarbatorita cu mare fast la romani in luna martie, in aceeasi perioada cu zeul Marte, Anna pare sa fie la origine o divinitate a lunii. S-ar putea deci ca Ana din folclorul romanesc sa fie o reminiscenta din perioada daco-romana, peste care s-a suprapus mai tarziu numele de origine ebraica.  Dintre personalitatile istoriei si culturii care au purtat acest nume: Ana Ipatescu, eroina a Revolutiei din 1848, reginele Ana de Bretagne, Ana de Austria, Ana Stuart (sub ea se unesc Scotia si Anglia sub numele de Marea Britanie).

Dintre personajele din operele literare sau muzicale care au contribuit la raspandirea numelui, le amintim pe Anna Karenina din romanul cu acelasi nume de L. N. Tolstoi, Anna Boleyn din opera cu acelasi nume de G. Donizetti, Anna Sergheevna din “Doamna cu catelul” de A. P. Cehov, Ana Fedotovna din povestirea lui Puskin dupa care a fost creat libretul operei “Dama de pica” de Ceaikovski, Anna din diferitele prelucrari ale legendei lui Don Juan, Anna din tragedia lui L. Pirrandelo, “Viata pe care ti-am dat-o”; Ana din romanul “Ion” de L. Rebreanu, Ana din “Moara cu noroc” de I. Slavici, Ana din romanul cu acelasi nume de D. Zamfirescu, Anita din povestirile lui M. Sadoveanu.

Anabella – Este o varianta a numelui Annabel si inseamna usor de iubit, atragator.

Analia – Semnificatia acestui nume este aceea de milos. De asemenea, numele ar putea reprezenta o combinatie intre Ana si Lia. Numele este purtat si de cantareata Analia Selis.

Ana-Maria – Intalnit adesea si in forma Anamaria, numele poate fi considerat o combinatie a celor doua nume Ana si Maria avand semnificatia de atractie preferata.

Anastasia – De origine greceasca, numele Anastasie si Anastasia sunt create pe baza unui termen tehnic ecleziastic folosit si in epoca precrestina cu sensul de “inviere din moarte”, dar consacrat de biserica pentru a desemna “invierea lui Hristos”. Cu referire directa la una dintre cele mai mari sarbatori crestine, Anastasie a devenit repede un nume frecvent si raspandit (diferite calendare inregistreaza un numar destul de mare de martiri si sfinti cu acest nume).
Anastasia a fost si numele mamei lui Alexandu cel Bun. Anastasios I a fost un imparat a Imperiului roman de rasarit (491 – 518) care a intarit cetatile din Dobrogea. Personaje celebre: “Domnisoara Nastasia” de G. M. Zamfirescu, Nastasia Filipovna din “Idiotul” de F. M. Dostoievski.

Anca – Cunoscut ca forma a numelui Ana, semnificatia numelui Anca este aceea de “favoare”, “gratie”, “mila”.

Anda – Acest nume este considerat a fi o varianta prescurtata a numelui Alexandra sau Andreea, iar semnificatia sa este aceea de aparator al oamenilor, aventurier. Numele a fost purtat de actrita si interpreta de muzica usoara si folk Anda Calugareanu, pe numele ei adevarat Anca Miranda Calugareanu. De asemenea, numele este purtat si de cantareata Anda Adam.

Andra – Numele este considerat a fi o varianta a numelui Andreea si semnificatia sa este aceea de barbatos, viril, puternic si curajos. Se pare ca originea numelui este greceasca. Numele este purtat de o cunoscuta tanara cantareata, pe numele ei de botez Alexandra Irina Mihai.

Andrada – Posibil o derivatie a numelui Andreea, forma feminina a numelui grecesc Andrei. Semnificatia numelui este astfel aceea de barbatos, viril, puternic, curajos.

Andreea – Corespondentul feminin al numelui de origine greaca Andrei. Raspindit si frecvent, de veche traditie la romani, Andrei reproduce numele grecesc Andreas, bine atestat in epoca greco-romana, explicat prin “andreia” – barbatie, curaj. Totodata, este cunoscuta si provenienta numelui din cuvantul “andras” – barbat. Numele grecesc, patruns in latina si chiar in ebraica, se raspindeste rapid in lumea crestina datorita unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Sfantul Andrei, in calendarul crestin-ortodox, este sarbatorit pe 30 noiembrie, zi cunoscuta si drept “cap de iarna”.  Persoane celebre care au purtat sau poarta acest nume: revolutionarul Andrei Saguna, poetul Andrei Muresanu, Andrei Bolkonski, unul dintre eroii celebrului roman “Razboi si pace” de Lev Tolstoi, Andrew din romanul lui W. Scott, “Rob Roy”, Andree din ciclul proustian “In cautarea timpului pierdut”.

Andromeda -Originea acestui nume este una greceasca, iar semnificatia sa este aceea de conducator al barbatilor. In mitologia greaca, Andromeda a fost o printesa etiopiana, fiica lui Cefeu si a Cassiopeei. Se spune ca mama Andromedei se mandrea atat de tare cu frumusetea fiicei ei, incat s-ar fi laudat ca este mai frumoasa decat nereidele, ceea ce a atras mania lui Poseidon. Ea a fost legata de o stanca, la malul marii drept sacrificiu pentru monstrul marii, pana cand Perseus s-a indragostit de ea si a salvat-o, ucigand monstrul marin. De aceea, printesa Andromeda este cunoscuta si drept “femeia inlantuita”. Andromeda este si numele unei constelatii si al unei plante care infloreste primavara. Numele a fost oferit, de asemenea, si galaxiei vechine cu Calea Lactee.

Andy – Numele este folosit adesea atat pentru fete, cat si pentru baieti, mai mult sub forma de alint, decat sub forma de nume propriu-zis, fiind o varianta de la Andrei, Andreea. Semnificatia numelui este aceea de barbat, luptator, razboinic.

Anemona – Originea acestui nume este greceasca, iar semnificatia sa este aceea de floarea vantului. In mitologia greaca, Anemona era numele uneia dintre nimfe care a fost transformata in floare. Anemona este si denumirea populara a unei plante de o frumusete aparte, originara din regiunile montane din jurul Marii Mediterane.

Aneta – Se pare ca numele Aneta este o varianta de la numele spaniol Anita. Semnificatia evreiasca a numelui este aceea de atractie, simpatie, gentilete, milostenie.

Angela – Numele vine de la cuvantul latin angelus (devenit in romana inger), cuvint pe care romanii l-au imprumutat de la greci. In literatura greaca precrestina, angelos apare cu semnificatia de “trimis, sol”, in legatura cu diferitele divinitati ale infernului, fiind considerat si protector al mortilor. Astfel, semnificatia initiala a numelui era aceea de sol, mesager, trimis al lui Dumnezeu. Astazi, numele sunt cunoscute nu atat pentru valoarea lor mistica, cat pentru apropierea de termenul “angelic”, neologism sinonim cu “inger, ingeresc”, folosit astazi in legatura cu ideea de puritate, frumusete, bunatate. Persoane celebre care au purtat acest nume: pictorii Michelangelo Buonarroti, Michelangelo Merisi da Caravaggio.

Angelica – Numele vine de la cuvantul latin angelus (devenit in romana inger), cuvint pe care romanii l-au imprumutat de la greci. In literatura greaca precrestina, angelos apare cu semnificatia de “trimis, sol”, in legatura cu diferitele divinitati ale infernului, fiind considerat si protector al mortilor. Astfel, semnificatia initiala a numelui era aceea de sol, mesager, trimis al lui Dumnezeu. Astazi, numele sunt cunoscute nu atat pentru valoarea lor mistica, cat pentru apropierea de termenul “angelic”, neologism sinonim cu “inger, ingeresc”, folosit astazi in legatura cu ideea de puritate, frumusete, bunatate. Persoane celebre care au purtat acest nume: pictorii Michelangelo Buonarroti, Michelangelo Merisi da Caravaggio.

Anghelina – Este considerat a fi o forma a numelui Angel, Angela, care vine de la cuvantul latin angelus (devenit in romana inger), cuvant pe care romanii l-au imprumutat de la greci. In literatura greaca precrestina, angelos apare cu semnificatia de “trimis, sol”, in legatura cu diferitele divinitati ale infernului, fiind considerat si protector al mortilor. Astfel, semnificatia initiala a numelui era aceea de sol, mesager, trimis al lui Dumnezeu. Astazi, numele sunt cunoscute nu atat pentru valoarea lor mistica, cat pentru apropierea de termenul “angelic”, neologism sinonim cu “inger, ingeresc”, folosit astazi in legatura cu ideea de puritate, frumusete, bunatate. Numele a fost purtat de un cunoscut academician, inginer constructor, ministru si pedagog roman, unul dintre pionierii tehnicii mondiale in proiectare si constructia podurilor si silozurilor cu structura metalica, unul dintre intemeietorii ingineriei romanesti, Anghel Saligny.

Ania – De origine slava, numele inseamna atractie, simpatie, gentilete, milostenie, har, amabilitate, gingasie, bunavointa, gratie. O alta varianta acceptata ca semnificatie a acestui nume este aceea ca Ania ar fi forma ruseasca a numelui Ana.

Anica - De origine slava, numele inseamna atractie, simpatie, gentilete, milostenie, har, amabilitate, gingasie, bunavointa, gratie. O alta varianta acceptata este aceea ca Anica ar fi forma a numelui Ana.

Aniela – Acest nume este cunoscut ca fiind o forma a numelui Ana, dar si a numelui Angela. Astfel ca semnificatia sa poate fi fie de atractie, simpatie, gentilete, milostenie, har, amabilitate, gingasie, bunavointa, gratie, fie de sol, mesager, trimis al lui Dumnezeu.

Anisoara – Este o forma a numelui Ana, care inseamna a avea mila, a binevoi.

Anita – De origine spaniola, este o forma a numelui Ana, care inseamna a avea mila, a binevoi.

Antanasia - Nume de origine romaneasca, avand semnificatia de “care va fi renascut, nemuritor”.

Antimia – Antim / Antimia reproduc numele grecesti Anthemios (forma tarzie Anthimos), Anthemia. Antheia era cunoscut ca supranume sau epitet al Afroditei, Herei. Numele are la baza substantivul “dnthos” – “floare” sau verbul “antha” – “a inflori” (in sens figurat, “a prospera”). Numele a fost purtat de Antim Ivireanul, mitropolit al Tarii Romanesti in timpul lui Constantin Brincoveanu, cunoscut pentru activitatea de tiparire a unor carti de cult sau didactico-morale si autor al “Didahiilor “. Pe 3 septembrie e pomenit in calendarul ortodox Sf. Sfintit Mucenic Antim, Episcopul Nicomidiei, iar in 27 septembrie il praznuim pe Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul (intemeietorul manastirii bucurestene care-i poarta numele, gruzin de origine, dar deplin romanizat).

Antoaneta - Antoaneta sau Antoneta este o forma feminina a numelui Anton, care vine de la Antonius /Antonia nu are o etimologie clara in latina. Antonius a fost apropiat, prin etimologie populara, de substantivul grecesc “dnthos” – “floare”.  Persoane si personaje celebre care au purtat acest nume: scriitorii romani: Anton Pann, Anton Bacalbasa, Anton Holban; dintre straini, scriitorii: Antoine de Saint Exupe’ry, Anton Pavlovici Cehov, pictorii si sculptorii: Antonello da Massino, Antonio Allegri sau Correggio, muzicienii: Antonio Vivaldi si Anton Bruckner, constructorul de viori: Antonio Stradivarius. Marcus Antonius, om politic si comandant roman, aliat al lui Cezar si invins de Augustus i-a inspirat pe Shakespeare (in Antoniu si Cleopatra) si pe G. B. Shaw; Anthony din drama cu acelasi nume a lui Al. Dumas-tatal, primul mare erou al teatrului romantic.

Antonia – Numele este o forma feminina a numelui Anton, care vine de la Antonius /Antonia nu are o etimologie clara in latina. Antonius a fost apropiat, prin etimologie populara, de substantivul grecesc “dnthos” – “floare”. Persoane si personaje celebre care au purtat acest nume: scriitorii romani: Anton Pann, Anton Bacalbasa, Anton Holban; dintre straini, scriitorii: Antoine de Saint Exupe’ry, Anton Pavlovici Cehov, pictorii si sculptorii: Antonello da Massino, Antonio Allegri sau Correggio, muzicienii: Antonio Vivaldi si Anton Bruckner, constructorul de viori: Antonio Stradivarius. Marcus Antonius, om politic si comandant roman, aliat al lui Cezar si invins de Augustus i-a inspirat pe Shakespeare (in Antoniu si Cleopatra) si pe G. B. Shaw; Anthony din drama cu acelasi nume a lui Al. Dumas-tatal, primul mare erou al teatrului romantic.

April – De origine latina, semnificatia acestui nume este aceea de “a deschide”. April/Aprilie este cea de-a patra luna din calendarul gregorian, folosita adesea ca simbol al primaverii, aceasta fiind una dintre lunile in care copacii inmuguresc, iar florile infloresc. La romani, majoritatea lunilor erau numite in cinstea diferitelor zeitati. Astfel, Aprilie este luna lui Venus, dupa numele sau grecesc Afrodita.  O forma a acestui nume este si Avril, nume purtat de celebra cantareata Avril Lavigne.

Arabela – Prenume feminin modern, rar folosit in onomastica contemporana, Arabila/Arabela este un imprumut recent din Occident, unde are o frecventa destul de mare. Este considerat o modificare a lui Annabella, compus din pre¬numele Anna si Bella. O alta variata este aceea conform careia numele provinde din legarea cuvintelor latinesti “arbor” (arbore) si “bel” (frumos).

Arghira – Argyra era numele uneia dintre nimfe. Numele se leaga de termeni precum Argentina sau argint.

Argi – Nume de origine basca a carui semnificatie este aceea de lumina.

Ariadna – Ariadna si Ariana reproduc numele grecesc Ariadne, atestat la Hesiod si Homer. Cunoscut personaj al mitologiei grecesti, Ariadna este fiica lui Minos, regele legendar al Cretei. Legenda spune ca, indragostita de Teseu, Ariadna reuseste sa-l ajute pe acesta sa iasa din labirint dupa uciderea Minotaurului cu ajutorul unui fir de lana – firul Ariadnei. Parasita de acesta in insula Naxos, Ariadna devine sotia lui Dionysos.  Inca din Antichitate, numele era considerat ca un derivat, cu prefixul de intarire dri- (“prea, foarte”) de la “agnas” – “pur, sacru, sfant” (tot de aici si prenumele Agnes).

Ariana – Ariadna si Ariana reproduc numele grecesc Ariadne, atestat la Hesiod si Homer. Cunoscut personaj al mitologiei grecesti, Ariadna este fiica lui Minos, regele legendar al Cretei. Legenda spune ca, indragostita de Teseu, Ariadna reuseste sa-l ajute pe acesta sa iasa din labirint dupa uciderea Minotaurului cu ajutorul unui fir de lana – firul Ariadnei. Parasita de acesta in insula Naxos, Ariadna devine sotia lui Dionysos.  Inca din Antichitate, numele era considerat ca un derivat, cu prefixul de intarire dri- (“prea, foarte”) de la “agnas” – “pur, sacru, sfant” (tot de aici si prenumele Agnes).

Arin – Numele este folosit deopotriva pentru fete si baieti si este considerat a fi o varianta a numelui evreiesc Aaron, avand semnificatia de munte puternic. De aici a pornit probabil si ideea conform careia numele ar inseamna exaltat, pe culmi sau cult, instruit, luminat.

Artemis – Numele uneia dintre cele mai vechi divinitati ale Greciei antice. Identificata la romani cu Diana si probabil, la origine, protectoare a animalelor, Artemis era celebrata din vremuri foarte vechi ca zeita a vanatorii. Fiica a lui Zeus si a Latonei, sora a lui Apolo, zeul luminii, Artemis era si cea mai mare divinitate lunara a grecilor, identifieindu-se cu Selene. Cunoscuta inca din operele lui Hesiod si Homer, vesnic tanara si de o frumusete deosebita, zeita daruia viata tuturor fiintelor, era protectoarea oamenilor, animalelor si plantelor, binecuvanta nasterea si nunta, aducea fericire in casatorie. Artemis se incadreaza in seria vechilor divinitati care simbolizau fecunditatea si cresterea.  In mod curent, numele este apropiat de grecescul “artemes” – “sanatos, teafar” sau de un termen neatestat “arti-demes” – “cu corp curat”.

Atanasia – Atanasie/Atanasia reproduc numele grecesc Athanasios. Cum in greceste athanatos inseamna “nemuritor”, numele crestine corespunzatoare erau o evocare a lui Iisus “nemuritorul”.La romani exista chiar o sarbatoare numita Atanasiile sau Antanasiile, care era tinuta de teama arsurilor si oparelilor.  La folosirea tot mai rara a acestui nume si a derivatelor sale au contribuit si expresiile populare precum “de lemn Tanase”, insemnand “insensibil”.

Athena – Vechi si celebru nume grecesc, Athene sau Athena, este numele prin care era desemnata una dintre cele mai venerate zeite ale Greciei antice. Binecunoscuta din poemele homerice, Atena era socotita zeita intelepciunii si a stiintei, ocrotitoare a oraselor si protectoare a eroilor greci, patroana a artelor frumoase si a mestesugurilor. Dupa vechi legende, ea s-ar fi nascut din capul lui Zeus, inarmata cu scut, coif, lance si platosa. In cinstea zeitei au fost inaltate temple si sanctuare renumite.

Augusta – Augustin si Augustina / Augusta, destul de frecvente in epoca noastra, reproduc numele latine Augustinus, Augustina, derivate de la Augustus, nume celebru in istoria romana. In terminologia religioasa si probabil chiar magica, “augustus” insemna “cel care trezeste viata, cel care imparte binefaceri”, probabil un derivat din “augus” – “puterea de a face sa creasca”.  Numele a fost purtat de pictorul Auguste Renoir.

Augustina - Augustin si Augustina / Augusta, destul de frecvente in epoca noastra, reproduc numele latine Augustinus, Augustina, derivate de la Augustus, nume celebru in istoria romana. In terminologia religioasa si probabil chiar magica, “augustus” insemna “cel care trezeste viata, cel care imparte binefaceri”, probabil un derivat din “augus” – “puterea de a face sa creasca”.  Numele a fost purtat de pictorul Auguste Renoir.

Aura – Prenumele feminin modern Aurora reproduce numele zeitei diminetii in mitologia romana. Identica cu Eos a grecilor, “cea cu degete trandafirii”, fiica lui Hyperion, sora cu Helios (soarele) si cu Selene (luna), sotia frumosului Tithonos, cel preschimbat in greiere, Aurora deschide portile zorilor prin care va trece zeul cel stralucitor, Soarele.
Imbracata in haine stralucitoare, zeita isi incepe zborul ceresc dupa ce luna a coborat in pestera muntelui Latmos, din Caria. Atunci cand peste pamint se rasfringe lumina trandafirie a diminetii, dintr-un vas de aur, Aurora imprastie roua, umezind florile si iarba. In latina, aurora insemna “zori” (intervalul de timp dinaintea rasaritului soarelui, cand pamintul este scaldat intr-o lumina difuza, trandafirie). Numele Aura este inrudit cu Aurel. Ca prenume feminin la noi, Aura este modern si de origine culta, folosit uneori pentru fetele nascute in zorii zilei.

Aurora – Prenumele feminin modern Aurora reproduce numele zeitei diminetii in mitologia romana. Identica cu Eos a grecilor, “cea cu degete trandafirii”, fiica lui Hyperion, sora cu Helios (soarele) si cu Selene (luna), sotia frumosului Tithonos, cel preschimbat in greiere, Aurora deschide portile zorilor prin care va trece zeul cel stralucitor, Soarele.
Imbracata in haine stralucitoare, zeita isi incepe zborul ceresc dupa ce luna a coborat in pestera muntelui Latmos, din Caria. Atunci cand peste pamint se rasfringe lumina trandafirie a diminetii, dintr-un vas de aur, Aurora imprastie roua, umezind florile si iarba. In latina, aurora insemna “zori” (intervalul de timp dinaintea rasaritului soarelui, cand pamintul este scaldat intr-o lumina difuza, trandafirie).  Numele Aurora este inrudit cu Aurel. Ca prenume feminin la noi, Aurora este modern si de origine culta, folosit uneori pentru fetele nascute in zorii zilei.

Ayana – Semnificatia acestui nume este aceea de floare frumoasa. La origine, numele este unul african.

260 comments

 1. ce fain

 2. frumos..Adelina :X

 3. numele este ana si imi plake sa kitesk lukruri despre numele meu

 4. Ador numele Adnana

 5. Imi plc Amalia,Ana,Alexandra

 6. cel mai cool nume

 7. e super numele mariuus nu da si larisa cautati ce inseamna larisa

 8. e super numele marius da si larisa imi place asa o cheama e sora mea cautati ce inseamna

 9. Alina` :X

 10. mie imi place numele de karina,,ff mult.

 11. ador numele adela,ana,alice,andra,anda si altele va iubesc hai pa am treaba iubiti oameni

 12. am cel mai frumos nume din lume:P

 13. Ador numele Timeea!!!!!!!!

 14. frumoase nume… cel putin alessia

 15. Mie imi place f mult numele meu “Maya-Edrysa” dar si celelalthe` sunt frumoase:X

 16. Imi plac numele
  Toate sunt Romane?
  Eu nu sunt Romaneasca

 17. nu cred ca numele meu este doar forma feminina eu stiu ca el inseamna mult mai mult si curind voi dovedi asta!!!!!!!!!

 18. imi place numele asta

 19. Ayanna- e foarte frumos

 20. vreau din tot sufletul sa ma cheme alina

 21. frumos…Salomea dar mai vreau un nume sa se potriveasca cu Salomea eu sunt insarcinata in luna a cincea va rog sa ma ajutati va multumesc …mai am inca doua fetite Alissa-Naomi si Amira-Sarah sunt frumoase numele si vreau si la a treia fetita sa ii pun numele frumos.

 22. imi place Adalheidis

 23. Aishwarya – asta da nume. oare cine o sa il tina minte si cine o sa stie sa il pronunte ? :)

 24. ce shemecher!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Frumos Site cu nume….de aici iti poti lua orice nume pt copilul tau:P
  (eu nu am copii)

 26. Abigail ce fain ii =p~ si Wendy:x

 27. Mie imi place Alyssa

 28. Alessia si Ayana.. Sunt cele mai frumoase :x

 29. imi place numele abigail

 30. poi…. mie imi place adela si analia;x;x;;x;x;x;;xx;x;x;x;

 31. mai este si amina pe care nu l`ai adaugat:P:P..paii….

 32. adir numele Jessica ji numele meu e frumos:X

 33. Ingerash..cu..chip..ReBeL

  Imi plake f0arte mult…numele..Anabella..frumosh..[:X]

 34. Pe min’e ma cheama Anely…shi imi plake f0arte m0lth numele acesta [;x]

 35. Ma numesc Krystyna si in certificatul de nastere asa scrie cu Y si cu K e ciuadt spun unii dar oricum frumoase nume

 36. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee numele meu endre

 37. AMI PLACE MULT NUMELE ALESIA SAU ALONDRA

 38. am observat cateva nume frumoase..ma tot gandesc ce nume sa ii pun fetitei sau baietelului nostru..oricum tin cont si numele dragute pe care le-am vizionat aici.

 39. imi place numele ana-maria

 40. Alexa :X:X suna super mijto

 41. cel mai mult imi plac umele de fete:julieta,isabella,bianca(pe locul 1 toate)rose,melissa,daria(pe locul 2)catalina,aurora,monica,andrada,annie(pe locul 3)

 42. numele meu este Samira….din pacate nu scrie nimic despre el

 43. mie cel mai mult imi place MACRINA si XENIA nu mele meu si al surorii mele

 44. mie cel mai mult imi place MACRINA si XENIA numele meu si al surorii mele

 45. si nume de baiat imi place foarte mult RICHARD

 46. foarte fr nume………………

 47. cel mai mult imi place ANISIA si nu am vazut numele acesta scris undeva………….e super asa o chema pe fica mea…….

 48. cel mai frumos nume este ANISIA

 49. imi place numele fabian ,alexandru .denisa ,alexia ,maria ,

 50. imi place numele andreea

 51. andra o cheama si pe soramea si mi se pare un nume dragut eu lam ales

 52. imi ziceti si mie numele meo in GREACA :!! :!:! PLS

 53. din cate vad numele meu e frumos mama mea dat numele doar fiindca cunostea multe adriana dragute, am o sugestie scrieti nume si incepand cu alte litere

 54. mie imi place foarte mult Apola si Artemis :X:X:X:X:*:*:*:*

 55. sooper site…imi plac numele astea de fete..:x

 56. e super sa sti niste niste informatii despre unele nume

 57. ce frumos este numele afrodita si amanda

 58. alexia si adela

 59. cred ca toate numele care incep cu a sunt numai prosti

 60. pe fetitele mele le cheama: lorena,beatrice(bety) si alice (alis)

 61. c nume tari s fete dar d baietzi nu avetzi?

 62. Alina :*:*:X:X dar imi place tare mult si numele Analia:*:*:X:x

 63. imi blace numele meu si imi place numele April

 64. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee numele mau andras si andrei si andreas :->

 65. imi place fff mult GYANYNA,rebeka, asa se num. fetitele mele

 66. DAP,INTERESANT

 67. e foarte frumos numele tania narcisa imi place cel mai mult si anya

 68. numele tania imi place si narcis fiiindca asa se numeste nepoata mea si anya e iarasi un nume frumos si dragutz

 69. Sunt ansarcinata an luna a sasea mai am unpic si nasc si nu stiu ce nume sai pun de sf. ca pe primul la gasit este Roxana si pe al doilea as vrea sai pun un nume de Sf. va multumesc

 70. mie cel mai fumos nume de baiat mi se pare AMEDEO si de fata AMEDEA

 71. No comment, nu????

 72. imi plac numele andreea, rebecca,adela,mihaela, si imi place numele me

 73. imi plac numele andreea, rebecca,adela,mihaela, si imi place numele meu

 74. Cristiu Corina

  Ador numele Kimi:)

 75. supper Alessia si Alexandra.Nume grecesti..tare

 76. oana este foarte frumos sau maria

 77. oare ce vrea sa spuna la mine?

 78. Ador numele m3u :* …
  Celelalte nume sunt fT dragutze*^

 79. Frate mie-mi plac totate inafara de-al meu :D

 80. imi place ariana si arabela

 81. Imi place mult numele meu dar mi-ar place si Amalia,Alyssa,Wendy,Amy si multe altele. Va pup pe toti! CEAO!!!

 82. SUNT FOARTE FRUMOASE NUMELE!!!

 83. sa se stie numele de dragos e mai tare ca toate

 84. adelinao cheama pe prietena mea

 85. Toutes les transactions sur notre page sont 100% syres. Nous prot?geons la s?curit? de votre information en utilisant le logiciel 128 bit Secure Sockets Layer (SSL) qui code toute l’information vous transmettez. Seulement les 4 derniers chiffres de votre carte de cr?dit sont refl?t?s dans notre base de donn?es donc m?me notre service client?le n’a aucun acc?s ? l’information de la carte de cr?dit.
  ,these pharmacie en ligne
  caverta 100 mg
  Anti-age
  120 pill tramadol

 86. si numele meu e fr ;))

 87. mie imi plac numele analia,adina, adelina si multe altele

 88. Pe mine ma cheama ALEXANDRA am vazut foarte multe nume frumoase . eu as vrea sa ii pun fetitei mele CEZARA si baietelului meu EDUWARD fiind ca sunt casatorita si am 23 de ani si astept o fetita si un baiat

 89. mieimi place f. mult Anisia

 90. Numele meu este Madalina si imi plashee ff mult numele meu :>dar si numele altor fete,precum:Amy,Ariana(pe primul loc:X:X:X),Samira,Antonia,Andreea(Al treilea loc:X:X:X),Alma,Analia,Amalia,Abigail(al doilea loc:X),Andra,Alessia etc sunt ff multe nume care imi plak numi ajunge aceste loc sa le enumar pe toate.Ceaw:X

 91. sunt foarte multe nume frumoase, dar a meu imi place cel mai mult. Beatrix, cu X..:))..multa lume confunda numele Beatrix cu Beatrice. tin sa mentionez ca nu e acelasi lucru, fapt pentru care am avut mici certuri cu o profesoara de romana :)) mai bagacioasa de felul ei. in fine, pana la urma, toate sunt frumoase :)

 92. peste trei lunisoare voi avea o fetita si ma gindesk s-o numesk Melissa sau Valeria, care kredeti ka e mai potrivit?

 93. eu ma numesc sandra eu cred ca este un nume frumos dar as vrea cafata mea sa poarte numele alessia iar baiatul vroiam sal numesc stefan dar umele de familie al viitorului tata este stefan si nu prea suna bn stefan stefan deci o sa il numesc david

 94. mie imi place foarte mult numele :miruna,alexia,alexandra ,bianca dar si numele meu .pwp pe toti

 95. ce pot sa zic imi pare bine ca am gasit saitul acesta

 96. numi place nici un nume

 97. sunt niste nu handicapate de handicapati

 98. cel mai frumos nume este luci si de fata si de baiat

 99. numele meu este Igor… nume ca nume…. curind se va naste fiica mea!!!!! O s-o numesc AURA!!!!! dar nu de la Aurora cum este lamurit aici ci de la AUR(metal pretios)….. cred ca aici este gresita lamurirea referitor la acest nume…….

 100. Ce pot sa va spun despre numele meu,e ceva unicat si ce e mai ciudat e ca de multe ori sunt confundata prima data cu un baiat dupa nume.Nu stiu de ce unii cred sau stiu ca Artemis e nume de baiat.Dar eu ma mandresc cu numele meu fiind asa de unicat!!!

 101. Nu stiu la voi dar la mine e reclama si nu pot sa dau la Numele de fata litera C,D,E,F,G,H… daca dau X tot ma trimite la pagina cu reclama. Luati atitudine si puneti mai sus reclama daca tot vreti ca oamenii sa poata citi ce-ati postat. Multumesc!!

 102. Salut…pina ce nu sunt sigura daca sunt insarcinata,ashtept cu nerabdare rezultatul:)dar daca da shi am o fetita o numesc Patricia sau Anabela…imi place foarte mult:)

 103. buna ma numesc diana si ador numele meu .la baieti imi plac numele david,stefan,iustin,laurentiu,ovidiu,iar la fete oana,mirela si delia.pa

 104. Ana – Unul dintre cele mai raspindite si frecvente prenume feminine, Ana reproduce un vechi nume ebraic Hannah, purtat de mai multe personaje biblice, care inseamna a avea mila, a binevoi. Deosebit de interesanta este aparitia numelui Ana in diferite credinte, obiceiuri sau creatii populare romanesti. In descantece, de exemplu, Ana este prima dintre cele noua zane invocate sa-i ajute pe bolnavi. Aducand si alte exemple extrem de interesante, B. P. Hasdeu sugera legatura dintre “Zina Ana” si zeita Anna Perenna, veche divinitate italica identificata mai tarziu cu sora Didonei.
  Sarbatorita cu mare fast la romani in luna martie, in aceeasi perioada cu zeul Marte, Anna pare sa fie la origine o divinitate a lunii. S-ar putea deci ca Ana din folclorul romanesc sa fie o reminiscenta din perioada daco-romana, peste care s-a suprapus mai tarziu numele de origine ebraica. Dintre personalitatile istoriei si culturii care au purtat acest nume: Ana Ipatescu, eroina a Revolutiei din 1848, reginele Ana de Bretagne, Ana de Austria, Ana Stuart (sub ea se unesc Scotia si Anglia sub numele de Marea Britanie).

  Dintre personajele din operele literare sau muzicale care au contribuit la raspandirea numelui, le amintim pe Anna Karenina din romanul cu acelasi nume de L. N. Tolstoi, Anna Boleyn din opera cu acelasi nume de G. Donizetti, Anna Sergheevna din “Doamna cu catelul” de A. P. Cehov, Ana Fedotovna din povestirea lui Puskin dupa care a fost creat libretul operei “Dama de pica” de Ceaikovski, Anna din diferitele prelucrari ale legendei lui Don Juan, Anna din tragedia lui L. Pirrandelo, “Viata pe care ti-am dat-o”; Ana din romanul “Ion” de L. Rebreanu, Ana din “Moara cu noroc” de I. Slavici, Ana din romanul cu acelasi nume de D. Zamfirescu, Anita din povestirile lui M. Sadoveanu.

 105. Numele meu este Simone’ ….este nume frantuzesc dupa o renumita cantareata frantuzoaica…tata mi la ales….si imi place foarte mult deoarece nu intalnesti numele asta peste tot

 106. mie imi place ayana, este un nume frumos si mai nou asa in Romania, este un nume cu personalitate, zic eu, pana la urma toate sunt frumoase, dar nu as pune numele la copii andromeda dsu arin

 107. nu preferate:Carla,Izabela,Ramona,Sonia,Julia-Giulia(presc. juli-giuli),Andreea(prescurtarea Andra)etc.B,Lucian,Octavian,Christopher,Stefan,Jake(geic),Nickolas(Nik,Niky)……sunt o groaza….sper sa va fiu de folos!

 108. mie mi se pare ca cel mai frumos nume din aceasta lista este Afrodita ……… Dar cel mai fruoms nume este defapt Lorelai si Selene

 109. Numele meu este Gabriela . Nu imi place de loc . Primul nume imi place mult , Abigail . Este de americanca , nu ? Ma rog , nu este de romanca . Pentru fetita ta , daca iese blonda sa ii zici Anca sau Antonia , daca e bruneta , Andreea sau Ana , daca e roscata , cea ce nu cred ca va fi , sunt foarte putini roscati , Monica sau Sabina , daca e satena , Gabriela sau Alexandra . Mai sunt si astea : Iulia , Catalina , Mara , Claudia , alege tu .

 110. nume de fata:ana maria ,sofia,lacramioara,miruna nume de baieti:dani,marius,andrei,catalin,florin

 111. celm mai frumos nume de fata este mirabela

 112. nume foarte frmy dar sincer cel mai mult imi plac numele:1.SENNA 2.BELLA 3.REBECCA 4.CECE 5.MILEY BINEINTELES SI BIANCA MY NAME

 113. numele meu este m?lina si ma mandresc cu numele meu.iubesc mult si alte nume

 114. ARISTA e un nume mai rar si f frumos

 115. mie imi place numele meu:ingrid.Am cunoscut o multime de persoane care au exclamat ce nume frumos am.In general,imi plac numele mai complicate.Urasc numele astea din popor,cum ar fi;Ioana,Sandra,Floarea etc.Nume care imi plac:Elisabeth,Abigail,ROSEMARY,Anya,Jasmine,Sookie,Winter,Movernah,Samira,Diana,Victoria,Sophie etc.V arog sa scrieti daca sunteti de acord cu mine Plz ;X

 116. cele mai frumoase nume sunt :Andreea,Larisa,Amalia,Anca,Bianca,Irina ,Camelia,Amelia

 117. A da si Lucia,Maria,Lavinia

 118. Si lorena si alexandra si iasmina

 119. mie imi place foarte mult numele amalia

 120. sunt cele mai frunoase nume

 121. dar delica va place?
  de baiat e lucian iar de fata lucia

 122. dar mie imi place melania

 123. nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssssppppppppppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 124. nume de fetita ionela,alexa sau gabriela iar baietel alex sau sergiu

 125. mie imi plac toate numele care sau scris pe sait si cret ca tuturor ar trebui sa le placa , fiindca sunt date de Dumnezeu …… si mai cred si numele mue e ff frumos ca si al tuturor….!!!!!!!

 126. da ma cheama dumitrita iubesc numele dar imi plac si altele cum ar fii alexia alexandra antonia

 127. Sti ceva bai fabi stim cu toti ca “fabi”nu este numele tau . Sigur numele tau e mentionat in aceste nume hai sa spunem ca “nu este”dar tatal sau mama ta au aceste nume poate chiar unele fff oribile pt noi tineretul .Asa cati stapanesteti comportamentul!ca si numele meu e mentionat si poate te spun la una din profesoarele de la scoala ta ca una din ele este mama mea.Nu dau nume!

 128. fabi, scuze ca iti spun, dar…amice…esti idiot. ca sa nu mai mentionez ca handicapatii sunt si ei oameni si pot avea nume frumoase. singurul handicapat esti tu: mintal. mamaliciki go home!!!

 129. Cred ca numele meu este foarte special sii sunt o gramada nu stiam ca sunt atatea :))

 130. dece imi merge rau decate ori ajut pe cineva? chiar daca numele meu vine dela ALEXANDROS imi merge rau eu ajut oamenii pe care ii cunosc chiar si daca nu ii cunosc am incercat saajut pentru ca am crezut ca pot fi mai aproapr de dumnezeu dar tot rau imi merge multe lucruri nu cer decat un servci sigur sa pot sa-mi nitretin familia sa le pot da la copii mei ce nu am avut eu decopil

 131. dece imi merge rau decate ori ajut pe cineva? chiar daca numele meu vine dela ALEXANDROS imi merge rau eu ajut oamenii pe care ii cunosc chiar si daca nu ii cunosc am incercat sai ajut pentru ca am crezut ca pot fi mai aproape de dumnezeu dar tot rau imi merge multe lucruri nu cer decat un servci sigur sa pot sa-mi intretin familia sa le pot da la copii mei ce nu am avut eu (de copil cautam in gunoaiele orasului unde se descarcau eu locuiam aproape asa ca tata ma trimetea pe mine si fratii mei sa cautam lemne ptr foc ptr a vindere ,celofan hartie sau borcane cum in acel post se descarca si gunoaiele dela fabrica de conserve erau si borcane pline ,pe care le duceam acasa si le mancam cu ceilalti 4 frati ai mei eram 5 cu parintii 7 dar tata era un betiv ca atunci cand beea pre mult si vomita ne punea sa punem strecuratoarea dupa care beea din nou ceia ce a vomitat ASI VREA SA SCRIU O CARTE CU VIATA MEA DAR NU STIU DACA AR CREDE CINEVA SI DACA ASI PUTEA SA AJUT PE CINEVA PTR, CA CINE TRECE PRIN CE AM TRECUT EU NU ISI PERMITE SA CUMPERE CARTEA SA POATA TRAGE INVATAMINTE

 132. un nume frumos e ava

 133. mie imi place cel mai mult numele meu si ma mandresc cu el :P:P:P va pwp pe toti:-*

 134. si imi mai place numele surori mele pe nume simona

 135. toate analfabetele s-au adunat pe site-ul asta sa comenteze???

 136. imi plak aproape toate numele:X sunt sweet:X … dar si numele meu imi plake Alexandra Giorgiana…:X poate ca o sa va intrebati dc este cu ,,i,, la Giorgiana…asa am fost trecut in certificatul de nastere..si chiar imi plake…pt ca sunt mai deosebita ..restul numele de felu asta sunt scrise cu ,,e,,

 137. pascutoi constanta

  adevarat,sunt multe,foarte multe nume frumoase ,dar imi place cel mai mult numele de DULCE MARIA

 138. ce’s cu numele astea de kkt …si mai lasati si comuri :)

 139. bn zici ma petrovai , ce’i cu astia obositii draq

 140. futava unu soare cu numele voastre cu tot

 141. numele meu vine de la o cantareata renumita care a decedat malina olinescu

 142. MARFA CE SA SPUN NUMELE ALEXANDRA/ALEXANDRU E CEL MAI COOL NUME
  PUP ALEX

 143. IMI PLACE FOARTE MULT NUMELE MEU MARIA IN PRINUL RAND CA ESTE UN NUME SFANT IMI PLAC SI ALTE NUME MAI ALES CELE SFANTE CUM AR FI GABRIELA/GABRIEL ANDREEA/ANDREEI ALEXANDRA/ALEXANDRU NICOLETA/ NICULAE SI MULTE ALTELE!!!!!!!!!!!!!!

 144. imi place la fetita medeea si la baiat ianis.pe baietelu meu il cheama luci si imi place deasemenea tare mult

 145. patn gu erhg hfj nbtkjgf ljgkhf jfgmjynoujyjhv bn

 146. i like most big names maria because a name is holy

 147. AM O FATA SI AM GASIT DOAR PATRU NUME DACA VRETI PUTETI SA MA AJUTATI

 148. ajutorrrr……….am nevoie de un nume de fata!!!!!!!!!un nume c are nu este prea mult numit

 149. Aida. Imi iubesc numele. Tot timpul am simtit ca ma protejeaza intr-un fel sau altul.

 150. sunt frumoase toate prenumele, dar cel mai mult imi place denisa, miruna, nicoleta etc, dar si elena

 151. Cel mai frumos nume este Matrona

 152. ERIK,si Erik

 153. cum se spune maria si robi in greaca ?

 154. Cine vorbea,sa sti ca Fabi e el mai de?tept cu numele lui

 155. Foarte frumoase…pe mine ma cheama Diana Adelina…desi am doar 10 ani, pe copii mei am sa`i numesc Luiza Andreea si Mihai Sebastian..P.S: iubesc numele Luiza pentru ca vine de la dulcica mea verisoara care e foarte frumoasa, si sper ca fetita mea sa poarte numele ei si frumusetea ei…V`am pupat dulce dulce pe toti si fabi te sfatuiesc sa vb mai frumos, ca poate altii se supara ca tu comentezi de numele lor!!:*:*…~ceaw~!!!

 156. IMI PLACE ENORM NUMELE DE ALEXA!E SUPERB!CEL MAI FRUMOS NUME CU ”A”.PACAT CA NU MA CHEAMA ASA.

 157. FABI ASTA E UN BAIAT .NU STIU CE CAUTA PE SITUL ASTA!DA-L NAIBI DE PROST!

 158. este frumos numele beatrice este un nume din franta

 159. pe mine ma cheama Adelina Ioana

 160. eu ma numesc daniela…este urat numele?

 161. Mie imi plac toate numele .Ce sa zic merge site-ul…..bafta la toti ceaw:*

 162. tare site-ul….na…:)) sa nu fiu rau :)))))

 163. Mie imi plac toate numele…e bun site-ul.bafta la toti ceaw:*

 164. Toate numele sunt frumoase.Cel putin asa cred eu…. :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

 165. sincer nu am gasit nici un nume frumos. dar David mi se pare cel mai dragut nume

 166. mie imi place numele meu.
  e dragut numele mihaela ,beat

 167. vruiam sa spun beatice

 168. vruiam sa spun beatice si e dragut numele alexandra ,teodora
  si fabi esti nebuna ca vb urat

 169. mie nu imi place numele meu . am 10 ani si as fi vrut sa ma cheme dominique.

 170. cornelia victoria

  pe mine ma cheama cornelia victoria si mi se pare unic mie imi place numele adela andra fabia kassandra ecaterina denisa

 171. cornelia victoria

  dupa fiecare nume care lam scris trebuia , dar va dati voi seama

 172. urasc numele loredana e oribil!

 173. Mie imi place cel mai mult numele meu Zendaya Thorne,daeoarece este mai ciudat Andreea,Dana etc… sunt nume care le au cam toti dar al meu e unic nu au toti nume asa mai diferite ca Bella,Zara,Elizz-prescurtarea de la Elizzabeta…

 174. Ce ziceti va place numele Zendaya

 175. Pe mine ma cheama Purice Andrei Florentin si-mi place :D imi place si numele de Sebi

 176. Roxana,nu stiu daca deja ti-ai gasit un nume pentru fetita.Iti spun eu unul..in Romania,acum 2 ani,exista o singura fetita cu prenumele acesta.ANAIS:) Este nume de floare,exista si un parfum cu numele Anais- Anais

 177. mie imi plac numel de Nicole,Elena,Anca,Delia si de baieti imi place doar Edi dar nu Eduard

 178. mie imi plac numele de Delia Nicole Anca Renata Michelle Gina Elena Ryanne si Edi dar eu o sa primesc un catelus (puiul catelului meu)si nu stiu daca e baiat sau fata sau ce nume sai dau daca stiti ajutatima si trimiteti comentari.Si unele idei care meau venit sunt astea Bella Luna Cici Ralph Karla si am uitat sa spun ca e o combinatie dintre Bichon Havanez si Bichon Bologneze pe catelul pe car il am cum in cheama Richi cum vi se pare?

 179. imi place numele meu))) ADELINA,.. am inceput sami iubesc numele de acm 1 an…

 180. WTF ce trista e lumea daca a ajuns sa navigheze pe asemenea siteuri . ori cum mie imi place foarte mult numele meu

 181. Stoica Nicoleta--amalia

  In ferma de animale erau 6 cai, berbeci cu 10 mai multi, porci cu 99 mai multi decat cai, oi 2 ori mai multe decat berbeci, iar iepuri cat cai, berbeci, porci si oi impreuna. Cate animale erau de fiecare fel? Dar in total?

 182. Stoica Nicoleta--amalia

  Stiind ca o gaina mananca 100 grame de boabe pe zi, o rata cu 50 grame mai multe boabe decat o gaina, o curca 70 grame, iar un cocos 120 grame, cate grame de boabe mananca toate pasarile intr-o zi?

 183. Stoica Nicoleta--amalia

  Adi este cam neastamparat, de aceea mama ii promite ca pentru fiecare zi in care este cuminte va primiti 4 bomboane, dar pentru fiecare zi in care face pozne ii va ori 6 bomboane. Dupa 20 de zile, Adi nu avea de primit nicio bomboana. Cate zile a fost el cuminte?

 184. Stoica Nicoleta--amalia

  10 zile a fost Adi cuminte

 185. Stoica Nicoleta--amalia

  Alcatuieste propozitii cu urmatoarele cuvinte: pat, papuci, fereastra, gimnastica, sapun, pieptene, micul dejun, periuta.

 186. Stoica Nicoleta--amalia

  Patul meu este portocaliu.

 187. Stoica Nicoleta--amalia

  Papuci mei isi portocali.

 188. Stoica Nicoleta--amalia

  Fereastra mea este frumoasa

 189. Stoica Nicoleta--amalia

  Marian face gimnastica.

 190. Stoica Nicoleta--amalia

  Sapunul este mov.

 191. Stoica Nicoleta--amalia

  Eu am multe pieptene

 192. Stoica Nicoleta--amalia

  Noi dimineata la 10 incepem micul dejun iar la ora 9:51 terminam

 193. Stoica Nicoleta--amalia

  Periuta este roza

 194. ALMEIDA … si asta e un nume fain :P

 195. ce penibile sunt numele voastre :))
  Doamneee :))

 196. Baiat-Aian. Fata-Aini

 197. dar pe sora mea o cheama Damaris si pe una Daniela si pe un frate de al meu il cheam care are 2 ani Ianis

 198. Stoica Nicoleta--amalia

  Pisica vecinei mele avea doi pisoi. Erau tare dragalasi, dar neascultatori.
  Intr-o seara de iarna, privind prin ochiul de geam, covorul nesfarsit de zapada, s-au hotarat sa se furiseze din casa, fara sa-i simta pisica.
  Cand femeia a deschis usa, pisoii s-au strecurat incet, pe langa picioarele ei, afara in curte. Ningea!…
  Privind fulgii de zapada, in pisoi zise:
  – Ce multi fluturasi alearga prin aer! Ce frumosi sunt!
  – Sa-i prindem, sa ne jucam cu ei ! propuse celalat.
  Tot alergand si jucandu-se, n-au observat ca timpul a trecut si se innoptase.
  Patrunsi de frig, au alergat la usa si au inceput sa miaune. Dar cine sa-i auda?

 199. Eu ma numesc Maria Alexandra.Efrumos numele meu?

 200. Eu ma numesc Maria Alexandra.E frumos numele meu?

 201. Heii…sunt dragute numele eu…cand o sa am o fata vreau sa-i pun numele Alessya Melissa ….:-* da..numele meu este Beatrice Alexandra

 202. Ermina….Lucretzia..Ilinka

 203. Fata- luminita
  Baiat- lumin?

 204. Off
  Adi a fost cuminte 12 zile,
  Pasarille mananca in total 440 de grame,
  Iar numarul total de animale din ferma este 165.
  On
  Margot, Ilona, Suzane

 205. ce inseamna anghel nicolae

 206. eu sunt in cautarea unui nume de fetita ce parere aveti de renata,elide sau vanessa???

 207. sall…………….mama intr-o luna trebuie sa nasca si toti suntem tare agitati imi poti spune daca bilanin yoko este bun deoarece noi suntem din rusia ms ………………………………bye

 208. Cand o sa am doua fete la (23 ani) sper, pe cea mai mare (diferenta de un an intre ele) o sa o cheme – Sarah Alessia -. Pe cea mai mica o sa o cheme – Sofia Natalia -. Am un joc care se numeste “Dea Sofi” trebuie sa ai un sot si copii. pe sotul meu il cheama – Eduard David -. Pe mine exact ca si in realitate – Sanda Alexia -. Si cea mai buna prietena a mea e in joc. Pe fetita ei o cheama – Clara Marya -. Pe sotul ei – David Dorian -. Pe ea exact ca si in realitate – Bianca Maria – Ei bine daca tot suntem pe un site de nume v-am spus 14 nume! Le insir pe toate -Sarah; Alessia; Sofia; Natalia; Eduard; David; Sanda; Alexia; Clara; Marya; David; Dorian; Bianca; Maria. Si va mai spun inca doua. Oana Alexandra. Ce nume va place mai mult? Alegeti si scrieti!

 209. bala bala bala……..

 210. Eu ma numesc Adriana Mihaela

 211. numele este:de fata jessica si de baiat: ronado

 212. Pe fiica mea o cheama Azaleea(floare) -Sarah(credincioasa)…Puteti trece pe lista cu A si Azaleea :)

 213. stiti sa jucat ficus spunti trei masini trei flori trei nume si un nume de baiat si un numar pana la 19

 214. Nume de fetite care imi plac: Alma, Alida, Elisa, Mateea, Agnes, Anais, Aida.

 215. Nume de baietei : Victor, Mircea, Matei, Jerome, Dan, Antoniu.

 216. Anisia va place? asa o cheama pe fetita mea…

 217. maia chiar e un nume frumos

 218. Mie imi place: Alesia, Alexandra, Anastasia, Andreea, April……. e foarte dragut April dar si Alexandra (numele meu ). Alexandra- mi sa pus dupa numele tatalui meu: Alexandru.

 219. Ajutatima sa aleg intre Ariana,Amira, Gloria,Sabina, mai avem o luna pina va aparea bebelusul si nu ne putem aprecia cu nuele.

 220. Ador numele meu care este Anca <3 <3 <3 ;) ;) ;) :) :) :) :* :* :*

 221. I love my name!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) :)

 222. sunt frumoase numele voastre dar mai frumos e SARA-

  maria

 223. Tare site-ul!

 224. Interesant articol, totusi mai puteti adauga unele nume mai uzuale

 225. numele ca fata mea ie briana

 226. mama, cel mai frumos nume pe care il am este al meuuu :)))

 227. e frumos si numele mew si chiar imi place sdar si florina e frumos si bianca sasha natasa

 228. imi place numele mew

 229. Am un numa frumos dar trebuie sa lupt in viata asa cum zice si numele meu
  aveti grija cand puneti numele cuiva el poate influenta destinul coipilului cum mi-l influenteaza si mie !
  p.s. am 13 ani si ma cheama Andreea

 230. ma bucur foarte mult ca numele meu inseamna ,,floare”! de azzi prietenii miau pus porecla ,,floricica” !!!!!!!!!!!!!

 231. Nume de fete ” A” “Anada” Andreia” “C” “Constantina” ” S ” ” Sarmi ” Fete de nume Portugehs : “M” Melany” “Mafalda” “Margarida” ” B ” “Bruna” baiat “Bruno” “Barbara ” “Cátia” ” D ” “Débora” “Daliana” ;) :D

 232. vreu sa cresc mare

 233. frumoase in aceasta liste se gaseste si numele meu adica ana-maria

 234. pe fata mea o cheama ana-maria daniela si ma gandesc ce nume sai punem bebelusului care urmeaza sa vina pe lume

 235. Nu pot sa ma hotarasc deloc o sa mai caut cu toate k imi place foartebmult Amira si Ariadna dar inca nu sunt decisa

 236. ce parere aveti de numele JESSICA SARAH ??????

 237. mie la baieti imi plc ,marius si la fete anda penru ca anda e un nume frumos si toate numele pe crare le -ati scris nu sunt tari!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>