Home / Articole / Remedii naturale pentru iritatiile cauzate de scutece

Remedii naturale pentru iritatiile cauzate de scutece

scutec

Remedii naturale pentru iritatiile cauzate de scutece

Eruptiile cutanate cauzate de scutece sunt foarte neplacute si incomode pentru bebelusii care, din pacate, le indura din cand in cand. Se pare ca aproape toti copilasii experimenteaza, la un moment dat, aceste eruptii cutanate provocate de scutecele pe care le poarta, asadar, aceste informatii pot fi folositoare pentru orice mamica sau viitoare mama.

Eruptiile cutanate sunt cauzate, de fapt, de bacteriile care se formeaza de la umiditatea excesiva ce apare in timpul purtarii scutecelor. Daca bebelusul nu are scutecul schimbat foarte des, bacteriile au timp sa creasca si sa se dezvolte, atacand pielea micutului si provocandu-i o eruptie severa. Eruptiile cutanate din zona dorsala a bebelusului pot fi cauzate, de asemenea, de scutecele prea stramte, de igiena precara sau de anumite materiale din care sunt confectionate scutecele.

Daca vei observa eruptia foarte devreme, nu va trebui sa te zbati prea mult pentru a o trata. In primul rand, incearca sa speli bine pielea afectata, fara sa o iriti si mai mult. Apoi, usuc-o cu un prosop moale sau cu un uscator de par setat la cea mai mica valoare. Dupa ce ai uscat pielea bebelusului, lasa copilasul fara scutec pentru o perioada de timp, pana cand eruptia se vindeca de la sine. Aceasta afectiune dermatologica trebuie sa respire pentru a se trata mai repede, asadar scutecul ar trebui sa fie lasat la o parte pentru o mica perioada de timp.
Daca acest lucru nu functioneaza sau daca iritatia a progresat deja destul de departe, atunci ai nevoie de alte optiuni. Iar daca nu doresti sa folosesti crème cu chimicale pe pielea sensibila a bebelusului tau, cel mai bine ar fi sa apelezi la metodele naturiste care, de cele mai multe ori, dau efectul pe care il astepti.

Iata cateva remedii naturale pentru iritatiile cauzate de scutece:

Laptele matern – Acesta este un fel de panaceu atat pentru mama, cat si pentru copil. Laptele matern nu numai ca ajuta copilul sa creasca si sa prospere, dar acesta are, de asemenea, efectul de vindecare a bolilor de piele comune, printre care si eruptiile cutanate provocate de scutece.
Uleiul de cocos – Acest ingredient, la fel ca si laptele matern, este un bun panaceu naturist, ce poate trata fel si fel de afectiuni dermatologice.

Dermatita provocata de scutece este una dintre afectiunile pe care uleiul de cocos le poate vindeca. Acest tip de ulei este un bun antifungic, antiviral si antibacterian, ce actioneaza bland asupra pielii bebelusului, fara a cauza niciun fel de efect secundar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>