Home / Articole / Traditia alegerii numelor de copii in intreaga lume

Traditia alegerii numelor de copii in intreaga lume

In lume exista persoane cu diverse nume, care mai de care mai interesante. Daca in Romania alegerea unor nume de copii pentru cei mici se bazeaza pe intuitie si pe cateva traditii, in lume, aceste traditii sunt care mai de care mai interesante.
Iata cateva traditii de alegere a numelui pentru cei proaspat nascuti, in diverse parti ale lumii:

Africa. In Africa, culturile sunt extrem de diversificate, motiv pentru care, alegerea numelui se face in foarte multe lucruri. Familiile africane iau in considerare extrem de multe criterii atunci cand aleg numele, incepand cu sperantele si dorintele pe care le au pentru cel mic si terminand cu vremea de afara sau modul in care acesta s-a nascut. In majoritatea culturilor Africane, se crede ca numele influenteaza puternic viitorul copilului, dar si viitorul familiei acestuia, motiv pentru care se alege cu foarte mare grija, de cele mai multe ori responsabil fiind un om foarte invatat din trib.

copil afro

China. Alegerea numelui in China se face ceva mai complex. Numele bebelusilor sunt compuse din doua silabe, fiecare dintre acestea avand o anumita semnificatie. Cum caracterele chineze sunt intr-un numar foarte mare, existand peste 1000 de caractere, sunt sanse foarte mici sa descoperi doi chinezi cu acelasi prenume.

Grecia. Multe dintre numele romanesti provin din greaca, mai ales din perioada in care zeii erau cei care decideau foarte multe actiuni ale grecilor. Familiile grecesti aleg numele in a saptea zi dupa nastere iar regulile prin care este ales un nume sunt deosebit de rigide. In general, primul baiat poarta numele bunicului din partea tatalui iar prima fata poarta numele bunicii. Urmatorii copii primesc nume ale altor rude importante. La fel ca si in cazul Bisericii Ortodoxe Romane si in Grecia, multi copii au nume de sfinti.

Italia. Italienii sunt foarte conservatori cu numele copiilor. Spre deosebire de alte popoare europene, acestia pastreaza nume traditionale, majoritatea venind de la sfinti.
Fiecare cultura are asadar, propriul mod prin care alege nume de copii. Ceea ce este cu adevarat important este ca aceste nume sa se potriveasca personalitatii celui mic si sa fie purtat cu mandrie de catre acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>